Als u in deze fase terecht bent belandt gaan we er van uit dat u noch met de verhuurder, noch met de gemeente tot een oplossing bent gekomen om de uithuiszetting te voorkomen of op te schorten.

Wat onmogelijk leek gaat werkelijkheid worden: U wordt binnenkort op straat gezet!
Wat nu?

Onderdak
Er zijn gemeentes die een aparte afdeling “Melding uithuiszetting” hebben, waar u zich direct moet aanmelden. Ook zij zullen een laatste poging ondernemen om de uithuiszetting te voorkomen.

Lukt dat ook niet, dan is het belangrijk om een plek te vinden waar u, al dan niet tijdelijk, onderdak kunt vinden. Denk hierbij creatief aan familie, vrienden, kennissen, of een zomerhuisje.  Daarnaast adviseren wij om contact op te nemen met het crisiscentrum van het Leger des Heils, dan wel de regionale opvang waar u meer informatie over kunt krijgen via het maatschappelijk werk van uw gemeente.

Uw spullen
Het is van het grootste belang om al uw spullen in te gaan pakken. Doet u dit niet, dan wordt uw huis door de deurwaarder ontruimd en worden de spullen door een verhuisbedrijf meegenomen. De kosten hiervan worden bij u in rekening gebracht, en die kunt u op eenvoudige wijze voorkomen.

Zorg voor voldoende verhuisdozen. Vaak kunt u gratis dozen halen bij supermarkten of andere winkels. Bananendozen zijn een gratis en sterker alternatief voor de relatief dure verhuisdozen die u bij bouwmarkten kunt kopen.

Zorg dat de op de dag van de uithuiszetting uw huis leeg en schoon is om verdere kosten te vermijden. Hou de eer aan uzelf en lever de sleutel een dag eerder bij de deurwaarder of de verhuurder in. Dan maakt u een ijzersterk statement, waar men zeer zeker respect voor zal hebben.

Breng ons altijd op de hoogte van de voorgenomen uithuiszetting. Ook wij zullen doen wat voor ons mogelijk is om de uithuiszetting alsnog te voorkomen.