I Love MY Family Header
  Huwelijk  Great Dads  Echtscheiding  Uithuiszetting  Gebed  
           
Een vrolijk hart bevordert de genezing   Even lachen   

Een kind lacht gemiddeld 300 tot 400 keer per dag, volwassenen nog maar zo’n 10 tot 15 keer. Nederland moet meer lachen, want lachen staat voor plezier, gezamenlijkheid en gezondheid. Wat gebeurt er in uw lichaam als u lacht? En waarom is lachen eigenlijk gezond?

Het lichaam en lachen
Lachen zet veel spieren in beweging: maar liefst 15 gezichtsspieren bijvoorbeeld. Daarmee is lachen trouwens makkelijker dan fronsen; hiervoor gebruikt u zo’n 40 spieren! Ook spieren in buik en middenrif spannen aan en masseren hiermee zachtjes de organen. In de andere spieren is de spierspanning tijdens het lachen juist laag. Hierdoor krijgt u een ontspannen gevoel. Als u lacht haalt u dieper adem en uw bloeddruk en hartritme worden op elkaar afgestemd. Uw bloed stroomt sneller en transporteert zo meer voedingsstoffen en zuurstof naar uw hersenen. Tijdens het lachen komen in de hersenen endorfinen vrij. Deze hormonen geven een prettig gevoel, hebben pijnstillende eigenschappen en verminderen een teveel aan stresshormonen, zoals adrenaline en cortisol. Een lachsessie van 20 minuten brengt evenveel vitaliteit en welzijn als een step- of joggingsessie. En: zonder zweten!

Lach uw lichaam gezond
Lachen versterkt het immuunsysteem. En dit immuunsysteem zorgt ervoor dat u een betere weerstand heeft tegen virussen en bacteriën. Onderzoekers zagen een stijging van beschermende antistoffen in het bloed na lachtherapie. Lachen bevordert de bloedsomloop en verlaagt de bloeddruk. Na een lachsessie van 10 minuten zagen onderzoekers een duidelijk daling van de bloeddruk van de lacher! Door deze lichamelijke effecten kan lachen een genezingsproces beïnvloeden. Lach uw geest gezond Lachen vermindert stress, depressie, bezorgdheid en slapeloosheid. De ontspanning in de spieren en het vrijkomen van endorfinen zorgen voor een prettig gevoel. Ook kan lachen pijnstillend werken, alweer door die endorfinen.

Lach uw sociale leven gezond
Natuurlijk is lachen de sociale smeerolie bij uitstek.

BRON: http://www.gezondvgz.nl

 
  De goede echtgenoot!

Lees meer...

Toon 1 tot 1 (van in totaal 1 artikelen) Pagina's:  1 
   
AlphaMega Hosting Paerai

AlphaMega Hosting